Een berg gouden tientjes

Een berg gouden tientjes

“Ooit was er een jongeman, een wees, welke in de sloppenwijken van zijn land woonde.
Op een dag zag een man de knul zitten langs de kant van de weg, afwachtend op wat deze dag hem brengen zou. De man gaf hem een grote juten zak en vroeg hem vriendelijk om met hem mee te komen. De jongen, zo nieuwsgierig als hij was, rende achter de man aan.
Na enige tijd wandelen, belandde het koppel voor een groot gebouw. Zij liepen het gebouw binnen en de man opende daarbinnen een deur. De jongen keek naar binnen en wist niet wat hij mee maakte. Hij zag een groot zwembad, die tot aan het dak gevuld was met allemaal stuivers.
Het was een moment stil.
“Toe maar, vul de zak met stuivers en ga je weg. Je mag er mee doen wat je wilt.” Weer was het stil, totdat het tot de jongen doordrong en hij dook op de berg met stuivers en vulde happig de zak.
Nadat de jongen hartelijk bedankte en zijn weg naar buiten vervolgde, stelde de man hem een vraag: “Ben je tevreden met wat je hebt?”.
De jongen beaamde het vol enthousiasme en vertelde zo eten te willen kopen en misschien zelfs wel zijn eigen huisje. “Ik heb alles wat ik hebben wil, ik heb toch niets meer nodig? Ik ben gelukkig zo!”.
Toen sprak de man weer met vriendelijke woorden. “Wacht even een moment. Ik wil je nog iets laten zien.” De man opende een andere deur. Wederom viel de mond van de jongen open van verbazing. Nu zag de jongen een net zo’n grote berg, maar dit keer een berg met gouden tientjes. De man vertelde de jongen dat hij zijn zak mocht legen om hem vervolgens te vullen met gouden tientjes. De jongen deed evenzo. Zo ontdekte hij dat er nog iets veel beters was, dan wat hij in eerste instantie gedacht had.”

Nu denk je misschien: “Wat moet ik nu met zo’n verhaal?”
Veel mensen leven hun leven zoals ze dat gewend zijn. Misschien denk jij zelf ook: “Ik ben gelukkig op de manier hoe ik nu leef, ik heb niets anders nodig”.
Dan heb ik een vraag aan jou: “Stel nu dat er een kamer met die gouden tientjes is?”
Wat als je zou ontdekken dat er nog meer in het leven is dan het leven wat je nu leeft?
Ik durf te zeggen dat een leven met Jezus een leven als met die gouden tientjes is. Daarom daag ik jou uit om op zoek te gaan naar die gouden tientjes, om zo te ontdekken wie jij voor God bent en wie God voor jou kan zijn.

Voor een buitenstaander lijkt het leven met God helemaal niet op een berg gouden tientjes, maar het is het wel: God heeft ons geen kalme vaart beloofd, maar wel een behouden aankomst! Dat is het geheim van geloven! Ken jij dat geheim al?

Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.
Mattheüs 6:33

273