Martelaar schietpartij Colorado

Martelaar schietpartij Colorado

Het verhaal van de schietpartij op Columbine High School in Colorado.

In 1999 drongen twee jongens de school binnen en doodden dertien kinderen. Acht van hen waren toegewijde christenen en werden er bewust uitgepikt door de moordenaars.

Een van hen was Cassie Bernall, een meisje van zeventien jaar met lang blond haar. Ze was van plan haar haren af te knippen, zodat er pruiken voor kankerpatiƫnten van gemaakt konden worden. Nadat ze zich een tijd met het occulte had ingelaten, was ze in 1997 radicaal christen geworden. Ze werd op school omschreven als iemand die 'anders en erg vriendelijk' was. Ze had altijd haar Bijbel bij zich.

Op die afschuwelijke dag zat ze huiswerk te maken in de schoolbibliotheek. Een van de moordenaars richtte zijn geweer op haar en zei:

'Geloof je in God?'

Ja!' antwoordde ze.

'Waarom?'

De jongen schoot haar neer voor ze kon antwoorden. Haar klasgenoot Mickie Cain zei tegen Larry King op CNN: 'Ze kwam radicaal op voor God.'

De avond dat ze vermoord werd, vond Cassies broer Chris een gedicht dat ze net twee dagen voor haar dood had geschre- ven. EĆ©n zin luidde:

'Wat het ook mag kosten, ik zal leven in de sprankelende nieuwheid van het leven van hen die zijn opgewekt uit de dood.'

273