Offer

Op zondag 16 augustus 1987 steeg het vliegtuig van vlucht 225 Northwest Airlines op van Detroit Airport; het vliegtuig stortte vlak daarna neer op een snelweg. 155 mensen kwamen om. Er was maar één overlevende: de vierjarige Cecelia uit Tempe in Arizona. Volgens nieuwsberichten konden de reddingswerkers die Cecelia vonden, niet geloven dat ze in het vliegtuig had gezeten. De recherche ging ervanuit dat Cecelia in een van de auto's had gezeten op de snelweg waarop het vliegtuig was neergestort, maar toen men de passagierslijst controleerde, stond Cecelia's naam erbij.

Cecelia overleefde de ramp doordat haar moeder, Paula Chican, haar eigen gordel losmaakte, op haar knieën voor haar dochter ging zitten, haar armen en lichaam om Cecelia heen sloeg en haar tot het einde vasthield.

Niets kon dat kind scheiden van de liefde van haar ouders - noch tragedie noch ramp, noch de val noch de vlammen die volg den, noch hoogte noch diepte, noch leven noch dood. Zodanig is de liefde van onze Heiland voor ons. Hij verliet de hemel, daalde naar ons af en bedekte ons met het offer van Zijn eigen lichaam om ons te redden.

273