Reageren op conflicten

Reageren op conflicten

Een springbok is een soort antilope die lijkt op een gazelle. Normaal gesproken zijn deze dieren altijd zeer op hun hoede voor roofdieren. In een natuurprogramma van de BBC zag ik twee springbokken die met elkaar vochten in de Kalahariwoestijn. In het heetst van de strijd hadden ze geen aandacht meer voor hun omgeving en waren ze een makkelijke prooi voor een leeuw die om hen heen sloop en wachtte op de perfecte gelegenheid om ze te bespringen.

Terwijl ik zat te kijken besefte ik dat dit een waarschuwing was, vooral voor de kerk. Als we in de kerk onderling vechten, zijn we heel kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. 'De duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi' (1 Petrus 5:8).

Als God je roept om Hem te volgen, belooft Hij je geen gemakkelijk leven. Het leven op aarde kent veel strijd en worstelingen, maar God belooft wel dat je zult overwinnen door Jezus Christus. Tijdens je aardse leven zal alles nooit helemaal perfect zijn. Er zijn altijd uitdagingen, moeilijkheden en problemen die moeten worden opgelost. Maar soms lijkt het wel alsof de problemen zich opstapelen en we van alle kanten onder vuur worden genomen.

Martin Luther King zei dat je een mens niet echt leert kennen als alles op rolletjes gaat, maar pas in tijden van uitdagingen, crisis en controverse.

Bron: The Bible in one year

273