U zalft mijn hoofd met olie

U zalft mijn hoofd met olie

"Ik heb me altijd afgevraagd wat met het volgende vers in psalm 23 wordt bedoeld: "Hij zalft mijn hoofd met olie." Is dat nu figuurlijke taal van God om de psalmist gezond te houden? Totdat ik dit ontdekte:

Schapen kunnen met hun kop in doornstruiken verstrikt raken en sterven doordat ze proberen los te komen.

Er zijn afschuwelijke kleine vliegjes die de schapen kwellen door eitjes in hun neusgaten te leggen die uitgroeien tot wormen waardoor de schapen vanwege de jeuk en de pijn met hun kop tegen een rotsblok aanbonken, soms met de dood tot gevolg. Ook hun oren en ogen zijn gevoelig voor kwellende insecten.

Daarom zalft de herder hun hele kop met olie. Dan krijgt het schaap rust. De olie vormt een beschermende laag tegen het kwaad dat probeert het schaap kapot te maken.

Word jij soms mentaal gekweld? Komen er steeds weer zorgelijke gedachten in je op? Bonk jij ook tegen de muur zodat ze ophouden? Heb je God ooit gevraagd om jouw hoofd met olie te zalven? Hij heeft er oneindig veel van! Zijn olie beschermt en daardoor is het voor jou mogelijk om je met heel je hart, ziel, geest en ogen op Hem te richten. Vandaag en alle dagen!

Er is rust in de valleien! Moge onze goede Vader jou vandaag met olie zalven zodat je beker met zegeningen overstroomt. God is goed en trouw!!"

Houdt u van lezen? We hebben een webshop vol goede boeken!
 • $Array.title
  Basislessen Geestelijke Groei
  Auteur:Evangelist Arjan Baan
  Prijs:€ 14,95
 • $Array.title
  Gevaarlijke roeping
  Auteur:Paul David Tripp
  Prijs:€ 14,95
Webshop
273