Gebedsgroeicursus met kinderen

Gebedsgroeicursus met kinderen (schriftelijk via PDF)

6 wekenlang geestelijke en praktische vorming voor ouders en kinderen rondom "Gebed"

Gratis te bestellen via: gebedsgroeicursus@gmail.com 
U krijgt dan de PDF bestanden toegezonden per e-mail.

Let op! Bij je opgave per mail graag je plaatsnaam en leeftijd kinderen vermelden. Mogelijk kan er in de toekomst nog met andere gezinnen uit je omgeving contact zijn over de cursus of gebed met de kinderen (als daar behoefte aan is).

Hieronder vindt u meer informatie over de cursus.

Bestaat jullie gebed uit danken en vragen?​ Wat mooi als je dit kinderen al jong leert! Maar... er is méér!​ Hoe leer ik mijn kind God te lofprijzen,​ hun zonde te belijden en te bidden voor anderen?​ Hoe komen we als gezin tot aanbidding?

De 'Gebedsgroeicursus' geschreven door medewerkers van Stichting IKEG en Heart Cry en neemt je gezin zeven weken mee in de volgende onderwerpen:​ ​

Week 1 – God eren
Week 2 – God bedanken
Week 3 – God vragen om vergeving
Week 4 – Bidden voor andere mensen
Week 5 – Bidden voor jezelf
Week 6 -  Aanbidding
Week 7 - Herhaling week 1 tot 6

Misschien bidden jullie al samen en zijn sommige onderwerpen bekend. Vaak vragen we veel aan God en vergeten we hem te prijzen om Wie Hij is en te danken voor wat Hij geeft: dan is week 1 en 2 een leerschool en aansporing. Misschien bid je nog niet hardop met elkaar en kan het een aanmoediging zijn om samen te leren over bidden en danken. Of heb je nog nooit stilgestaan bij aanbidding. Het is mooi als je de hele cursus kan doen, maar als dit te veel is, kies zelf uit wat voor jullie gezin op dit moment belangrijk is en helpend.

Opzet Cursus

  • Creatieve opdracht: Gedurende de week of op zondag kun je met elkaar een grotere opdracht doen in een gezinsmoment, deze is vermeld aan het begin van de week.
  • Bijbeltekst: Er is per week een centrale Bijbeltekst die je samen kunt leren en kleuren.  Soms is deze bijbeltekst op muziek.  En soms kun je kiezen uit een paar teksten.
  • Deelonderwerpen: Elke week heeft 1 hoofdonderwerp verdeeld over zeven dagen en dus ook zeven deelonderwerpen. 
  • YouTubelink: We hebben van alle liederen/psalmen uit de cursus een Youtube playlist link gemaakt, die je ook de week door kan afspelen.
  • Onderwerp met bijbelgedeelte: Per dag  start je met een stukje uitleg over het onderwerp en is er een gedeelte uit de Bijbel of kun je het verhaal uit de kinderbijbel lezen.
  • Lied of Psalm – je kunt samen luisteren of samen zingen met de YouTube-link.
  • Opdracht/vraag: doormiddel van een denkvraag of opdracht maken we het praktisch.
  • Samen Bidden: Als er meer gezinnen zijn die de cursus doen, kun je wekelijks met een kleine groep samen bidden.

Klik hier voor een uitgebreidere toelichting van de cursus.
Klik hier om week 1 te bekijken om een idee te krijgen van de cursus.
De hele cursus is gratis te bestellen via: gebedsgroeicursus@gmail.com

Bij je opgave per mail graag je plaatsnaam en leeftijd kinderen vermelden. Mogelijk kan er in de toekomst nog met andere gezinnen uit je omgeving contact zijn over de cursus of gebed met de kinderen (als daar behoefte aan is).

411