Sexuele zonden overwinnen

Sexuele zonden overwinnen

In Ezechiël 16:49-50 beschrijft God de werkelijke zonden van Sodom, die aanleiding gaven tot de vernietiging van die stad (in Genesis 19).

De meesten van ons hebben Sodom altijd geassocieerd met sodomie (homoseksualiteit) en andere seksuele zonden. De seksuele zonden waren echter het uiteindelijke resultaat van hun manier van leven. Wat was dan de aanleiding die hen in zulke diepe zonden liet vallen? Hier wordt ons verteld wat de zonden van Sodom eigenlijk waren:

Trots

Luiheid

Gulzigheid/vraatzucht (de liefde voor goed eten)

Veronachtzaming van de armen en behoeftigen

Dit waren de redenen waarom God deze stad vernietigde. Het is interessant hier op te merken dat God hun seksuele zonden niet eens noemt. De seksuele zonde in Sodom was het resultaat van hun luie, comfortabele levensstijl.

Wat kunnen we hieruit leren?

Dat er dus een relatie te leggen is tussen:

Trots en seksuele zonde

Luiheid en seksuele zonde

Vraatzucht en seksuele zonde

Veronachtzaming van de armen en seksuele zonde

Denk eens goed na over deze vier gebieden. Velen van jullie (die jong zijn) moeten toegeven ontdekt te hebben dat het heel moeilijk is om je seksuele passies te overwinnen. Dat is een extreem moeilijk terrein. Waarom zou je niet beginnen overwinning te krijgen op een van deze vier andere terreinen, die wellicht eenvoudiger zijn? Wellicht ontdek je daarna, dat het eenvoudiger is om te overwinnen op het seksuele terrein.

Begin ten eerste om jezelf op al die gebieden te vernederen. Ontwijk elke vorm van arrogantie. Word vervolgens hard werkend en volhardend in wat je ook doet. Probeer dan ook te vasten – alle voedsel te ontwijken – periodiek. En ten vierde, begin om wat meer aan de behoeften van anderen om je heen te denken en te kijken hoe je hen in die behoeften kunt helpen.

Probeer dit voorschrift voor een jaar om mogelijk te ontdekken dat het overwinnen van je seksuele passies eenvoudiger geworden is. We kunnen geen enkele zonde overwinnen zonder de genade van God – maar Hij geeft Zijn genade enkel aan de nederige (bescheiden) mensen; en Hij helpt enkel die vriendelijk en hulpvaardig zijn naar anderen.

Houdt u van lezen? We hebben een webshop vol goede boeken!
 • $Array.title
  Basislessen Geestelijke Groei
  Auteur:Evangelist Arjan Baan
  Prijs:€ 14,95
 • $Array.title
  Gevaarlijke roeping
  Auteur:Paul David Tripp
  Prijs:€ 14,95
Webshop
264