Christen mag geen duikbootgelovige zijn

Bron: Reformatorisch Dagblad

„Christenen moeten geen ondergedoken duikbootgelovigen zijn, maar met Gods boodschap in de openbaarheid treden. Zoals Elia het volk met de boodschap van God confronteerde, zo moeten ze onze tijdgenoten tegemoet treden.”

Dat zei evangelist Eddie Bakker zaterdag op de najaarsconferentie van stichting Heart Cry in Ambt Delden. Hij hield daar een serie toespraken over de profeet Elia. De opwekkingsconferentie, die van vrijdag tot vanmorgen duurde, droeg het thema ”Eén ding – 
de prioriteiten van het christen­leven!” De conferentie werd bezocht door bijna duizend deelnemers.

Bakker vertelde hoe hij als jongere uitblonk in sport en in studie. Nadat hij als registeraccountant was afgestudeerd, wilde hij snel rijk worden. Zijn ouders hadden hem een goede gereformeerd opvoeding meegegeven, toch was hij niet echt gelovig. Bakker vertelde over zijn bekering en hoe hij na zijn opleiding aan een Bijbelschool evangelist werd in Dedemsvaart. Sinds enkele jaren is hij voorganger van de Christengemeinde in het Duitse Nordhorn.

Heldenverering

In zijn toespraak over Elia waarschuwde Bakker voor de menselijke neiging tot heldenverering. „Mensen houden van superhelden. Zo wordt Johan Cruijff als held vereerd. De Bijbel typeert Elia echter niet als held, maar als een mens zoals wij.”

Bakker vergeleek de tijd van koning Achab en zijn afgodische Baälsdienst met de moderne tijd. „De afgodendienst was tot het kookpunt opgevoerd. God kon niet anders dan óf met Zijn toorn komen, óf met een machtige boodschap door een krachtige profeet zoals Elia. Als wij als predikers vandaag nog impact willen hebben, zullen wij met dezelfde geloofsovertuiging als die van Elia moeten komen.”

Hoewel Bakker erkende dat gelovigen zich soms moeten terugtrekken voor meditatie en gebed, riep hij ertoe op geen duikbootchristenen te zijn, maar naar buiten te treden. „Schaam u niet voor het Evangelie uit te komen. Het is niet mogelijk om continu op twee gedachten te hinken, want deze tijd vraagt om een optreden als van Elia. Al is het niet mogelijk een heel volk met Gods boodschap te confronteren, dan nog zijn er gelegenheden genoeg om te getuigen.”

Nieuwsberichten

Soms komt Heart Cry in het nieuws zonder dat we hiervan op de hoogte zijn. Mail ons gerust als je iets tegenkomt. Mail het naar info@heartcry.nl.

286