Heart Cry en Het Zoeklicht herdenken Reformatie

Bron: Reformatorisch Dagblad

Stichting Heart Cry en stichting het Zoeklicht ondernemen een gezamenlijk initiatief om 500 jaar Reformatie te gedenken. Het motto is ”herdenken of herleven”. Zaterdag was in Hilversum de startbijeenkomst.

Heart Cry wil in het najaar samen met het Zoeklicht door het land herlevingsavonden of kruisavonden rond het genoemde thema organiseren. „We willen aansluiten bij het herdenken van 500 jaar Reformatie”, zegt Arjan Baan, initiatiefnemer en directeur van Heart Cry maandagmorgen. „We zijn ons ervan bewust dat we staan op de schouders van de Reformatie. Toch zijn we echt bevreesd dat we op dit moment afgoderij bedrijven met onze reformatieherdenkingen. We zijn ons er onvoldoende van bewust dat we nú dringend een herleving en reformatie nodig hebben.”

Baan verwijst naar „vage oecumenische herdenkingen” van de Reformatie en de verdeeldheid, geloofsonzekerheid en misstanden in de Biblebelt. „Het oordeel begint bij het huis van God. Tegelijk zien we dat er onder jongeren in de Biblebelt een opwekking plaatsvindt. Als de Biblebelt in Nederland tot leven komt, dan zullen 17 miljoen mensen weten dat er een God is Die leeft.”

De samenwerking van Heart Cry met het Zoeklicht is spontaan ontstaan omdat de directeur aan de Bijbelschool, Martin Penning, ook hoofdredacteur is van het blad van het Zoeklicht. „Het Zoeklicht is gericht op verzoening, vervulling en verwachting. Het Zoeklicht gaf veel aandacht aan verwachting. De twee aspecten van verzoening en vervulling wil men opnieuw voor het voetlicht brengen.”

Nieuwsberichten

Soms komt Heart Cry in het nieuws zonder dat we hiervan op de hoogte zijn. Mail ons gerust als je iets tegenkomt. Mail het naar info@heartcry.nl.

286