Pinksterconferentie Heart Cry: bekering betekent verandering van leven

„Veel mensen denken dat God van iedereen houdt en dat het niet uitmaakt hoe je leeft. De Bijbel leert echter dat mensen die sterven in hun zonden naar de hel gaan. Bekering is nodig.”

Dat zei Conrad Mbewe zaterdagmorgen in Ambt-Delden. De voorganger van de Kabwata Baptist Church in Lusaka (Zambia) is op tournee in Nederland en sprak op de pinksterconferentie van stichting Heart Cry. De bijeenkomst op het terrein van het christelijk vakantie- en conferentiecentrum De Kroeze Danne trok het afgelopen weekend ongeveer 850 mensen, onder wie veel kinderen en jongeren.

Mbewe nam de toespraak van Petrus op de pinksterdag als vertrekpunt. De apostel zegt: „Bekeert u.” Dat wordt, aldus Mbewe, niet alleen gezegd door Petrus maar ook door Johannes de Doper, Jezus en de apostelen. Hij stelde dat bekering een centrale boodschap is in de Bijbel.

Het is volgens de voorganger niet zo dat God van iedereen houdt, ongeacht zijn levensstijl. „De Bijbel leert dat mensen die sterven in hun zonden naar de hel gaan. God is een heilige God en Hij haat de zonde. Wie in de duisternis leeft en tegelijk zegt omgang met God te hebben, liegt. Zonde is rebellie tegen God. Wie zich niet bekeert, zal omkomen. Er is geen compromis mogelijk.”

Van binnenuit

Bekering betekent volgens Mbewe verandering. „Het is iets dat van binnenuit komt. Het begint met het erkennen van de zonde, toegeven iets verkeerd gedaan te hebben. Daarna volgt de beslissing om te stoppen met die verkeerde manier van leven. Het is onmogelijk dat iemand zich bekeerd heeft en dezelfde slechte daden blijft doen.”

Een manier om te zien of een bekering echt is, is volgens Mbewe het bekijken of de verandering blijvend is. „Ware bekering is een vrucht van het werk van Jezus Christus en de Heilige Geest in de ziel. Dat is een levenslang proces. Jezus laat het werk niet half voltooid achter. Hij werkt levenslange liefde voor de gerechtigheid.”

Arjan Baan, directeur van Heart Cry, bracht onlangs een bezoek aan een conferentie van Pure Life Ministries van Steve Gallagher. Pure Life Ministries heeft 75 seksverslaafde mannen opgenomen. Sommige van hen hadden al van alles geprobeerd om van hun verslaving af te komen. Ze kregen nog een laatste kans van hun vrouw. Baan: „Niet het seksuele was hun echte probleem, maar de hoogmoed en zelfzucht. Het programma ging dan ook niet zozeer over seksuele zonden maar over bekering.”

Het programma bestond uit Bijbelstudies en gesprekken, maar ook uit vermaning. Baan was getroffen door de 75 mannen die samen een koor vormden. „Aan het slot van de conferentie zongen ze met passie christelijke liederen. Ze waren verwonderd over hun verandering.”

Zie: https://www.rd.nl/kerk-religie/pinksterconferentie-heart-cry-bekering-betekent-verandering-van-leven-1.1488928

Nieuwsberichten

Soms komt Heart Cry in het nieuws zonder dat we hiervan op de hoogte zijn. Mail ons gerust als je iets tegenkomt. Mail het naar info@heartcry.nl.

286