De zekerheid van het evangelie en de waarschuwingen
Cover -De zekerheid van het evangelie en de waarschuwingen.jpg
Korte omschrijving:

Dit boek gaat in de eerste plaats over geloofszekerheid. Het derde deel van deze serie behandelt één van de meest essentiële leerstukken van het christelijk geloof. De inhoud gaat over de persoonlijke relatie van de gelovige met God. Wat is de grond voor de zekerheid van de gelovige, dat zijn zonden vergeven zijn en dat hij met God is verzoend? Hoe weten we dat we geloven tot zaligheid en dat we niet gewoon worden misleid door een vals geloof? Verlossing is door genade alleen, maar hoe weten we dat het zaligmakend geloof dat vereist wordt ook het geloof is dat wij belijden? De verlossing wordt geschonken aan hen die geloven, maar hoe weten we dat we werkelijk geloven? Deze vragen worden beantwoord in dit boek.

In de tweede plaats worden er waarschuwingen doorgegeven. De Bijbel staat tenslotte vol met vele zware en ernstige waarschuwingen tegen hen die wel het geloof in Christus belijden, maar Hem met hun werken verloochenen; die Zijn heerschappij beslist erkennen, maar op de dag van het oordeel worden weggestuurd; die geloven dat zij schapen zijn en toch tot de bokken worden gerekend en worden weggezonden in de eeuwige straf. In het tweede deel van dit boek worden allerlei onderwerpen besproken als: wereldgelijkvormigheid, heiliging, zelfonderzoek, evangelie-reductie, enz. Samenvattend: een heel fundamenteel boek dat richting geeft in een tijd waarin velen het Woord van God loslaten.
Paul Washer diende tien jaar als zendeling in Peru. Hij heeft in die tijd de zendingsorganisatie Heart Cry Missionary Society opgericht, waarmee hij Peruaanse gemeentestichters wilde ondersteunen. Momenteel geeft Paul Washer leiding aan deze wereldwijde zendingsbeweging. Hij en zijn vrouw Charo hebben vier kinderen.

  • Auteur:
    Paul Washer
  • ISBN:
    978-90-79465-81-1
  • Aantal blz:
    328
€ 14,50
Aantal:

 

197