Een prachtig plan
Cover Prachtig plan.jpg
Korte omschrijving:

Waar kinderen voorheen rond hun twaalfde voor het eerst seksuele voorlichting op school kregen, staat nu al bij heel jonge kinderen seksuele vorming op het programma. De vraag is niet óf hun denken over relaties en seksualiteit gevormd wordt maar hoe en door wie. De heersende norm in de samenleving relativeert steeds meer de verschillen tussen jongens en meisjes. Kinderen leren dat ze zelf mogen kiezen wie en wat ze zijn en hoe ze relaties vorm geven.

De Bijbel wijst een heel andere weg. God de Schepper maakte alle dingen volgens een prachtig plan. Dit boek is een hulpmiddel om aan de hand van de Bijbel met kinderen in de basisschool-leeftijd in gesprek te gaan over het huwelijk, echtscheiding, homoseksualiteit en genderidentiteit.

Een verhalenserie over Jort en Suze neemt kinderen met hun ouders of kinderwerker mee langs verschillende actuele thema’s. Bij elk verhaal vindt u achtergrondinformatie en verwerkingssuggesties.

Mirjam Both staat voor de klas in het basisonderwijs en is actief in kinderwerk. Vanuit gesprekken met kinderen en ouders en het volgen van de actualiteit, ontstond het verlangen om handvatten vanuit de Bijbel te ontdekken en door te geven.

  • Auteur:
    Mirjam Both
  • ISBN:
    978-90-82918-15-1
  • Aantal blz:
    108
€ 8,95
Aantal:

 

197