Zitten, wandelen en standhouden
Zitten - wandelen - standhouden_cover.jpg
Korte omschrijving:

Wij hebben als christenen een roeping. Wij worden opgeroepen om als getrouwe soldaten van Christus stand te houden in deze wereld. Daarnaast worden wij opgeroepen om hier op aarde te wandelen zoals Jezus gewandeld heeft. Hoe komt het dat wij dan toch zo vaak mislukken in het standhouden en wandelen? De auteur geeft in dit boekje het antwoord: “Veel gelovigen hebben geestelijk nog nooit leren zitten!”

Watchman Nee weet de inhoud van de brief aan de gemeente van Efeze samen te vatten in drie woorden: zitten, wandelen, en standhouden. Aan de hand van deze kernwoorden wordt het christelijke leven inzichtelijk gemaakt: Zitten: Onze positie in Christus. Wandelen: Ons leven in de wereld. Standhouden: Onze houding tegenover de vijand. Hij maakt duidelijk dat wij dagelijks mogen leven vanuit onze nieuwe positie in Christus. Dat is iets heel anders dan proberen een christelijk leven te leiden. “Het christen-zijn begint niet met een doen, maar met een gedaan.” 

Watchman Nee (1903-1972) wordt gezien als een van de belangrijkste gemeenteleiders binnen het Chinese christendom. Hij heeft de basis gelegd voor de huisgemeenten in China, die de vervolgingen van het communistische regime wisten te doorstaan. In 1952 werd hij gearresteerd en vals beschuldigd van vele misdaden, waarvoor hij tot zijn dood in 1972 in de gevangenis verbleef.

  • Auteur:
    Watchman Nee
  • Aantal blz:
    80
€ 8,95
Aantal:

 

197