De man die God geloofde
Cover_De man die God geloofde.jpg
Korte omschrijving:

Dit boek moet je echt lezen, het grijpt je hart! Het behoort tot de klassiekers in de zendingsliteratuur. Het is ons gebed dat de inhoud ook onze generatie jongeren opwekt om zich beschikbaar te stellen voor de zending.

Dit boek gaat over het levensverhaal van James Hudson Taylor. Een man – zoals jij en ik – die door God werd geroepen voor China. Hij werd toegerust en uitgezonden om daar het Evangelie te brengen in de binnenlanden. In 1865 stichtte hij de China Inland Mission, die tot 1951 in China werkzaam was. Nu nog steeds werkt de organisatie onder de naam Overseas Missionary Fellowship (OMF) in Oost-Azië. Tijden en omstandigheden veranderden, maar het grondpatroon voor dit zendingswerk veranderde niet.

Hudson Taylor heeft ongelofelijk veel meegemaakt, zoals teleurstellingen, tegenstand en verdriet. Dwars door alle moeiten heen leerde hij alles van Boven te verwachten. God gebruikte Taylor op een bijzondere manier. Niet omdat hij zo groot was, maar omdat hij geloofde in een groot God. Hij schreef: ‘Gods kracht is een beschikbare kracht. Wij zijn bovennatuurlijke mensen, wedergeboren door een bovennatuurlijke geboorte. Wij worden beschermd door een bovennatuurlijke kracht, onderhouden door bovennatuurlijk voedsel, onderwezen door een bovennatuurlijke Leraar vanuit een bovennatuurlijk Boek. Met een bovennatuurlijke Kapitein varen we een vaste koers op de overwinning aan.” In de weg van algehele overgave heeft Hudson Taylor veel vreugde en zegen ervaren.

  • Auteur:
    Marshall Broomhall / Hudson Taylor
  • ISBN:
    978-90-79465-67-5
  • Aantal blz:
    256
€ 11,50
Aantal:

 

191