Levensbeschrijving Andrew Murray
geworteld.jpeg
Korte omschrijving:

Leven en werk van Andrew Murray

Andrew Murray (1828-1917), een Zuid-Afrikaanse predikant met Schotse wortels, was een boeiende persoonlijkheid. Hij was een van de leiders van de opwekkingsbeweging in Zuid-Afrika en is van grote betekenis geweest voor de zending en evangelisatie in zijn land.


Veel van zijn geschriften hebben internationale bekendheid gekregen en worden nog steeds gelezen. Bekende titels zijn: Blijf in Jezus, De kracht van Jezus' bloed en De avondmaalstafel.
In deze biografie komt naar voren wat het geheim was van zijn geloofsleven en hoe hij op vele terreinen zijn bijbelse visie in praktijk bracht. Murray is voornamelijk bekend geworden vanwege zijn visie op de heiliging. In zijn theologie komen het Schotse en het Nederlandse calvinisme samen, terwijl hij ook grote waardering had voor mystieke auteurs. Zijn leven is een getuigenis van de wonderen van de Allerhoogste.


L.J. van Valen schreef een aantal boeken over opwekkingsbewegingen in het verleden en biografie├źn over bekende geestelijke leiders in de Angelsaksische wereld, zoals George Whitefield, Thomas Boston en Robert Murray McCheyne.

  • Auteur:
    Leen J. van Valen
  • Uitgeverij:
    De Banier
  • Aantal blz:
    344
€ 9,95
Aantal:

 

191